Čisto navaden dan …


Danes bi pravzaprav morala voziti brevet na Goričkem, pa po spletu okoliščin temu ni bilo tako. Pa tako sem se ga veselila… ah ja, opcija je seveda jok in trmarjenje ali pa … ja seveda, poiskat nekaj drugega. Še preden sem vedela, da ne bom šla, sem z usti do ušes (ker sem pametna mislila, da grem na brevet…) zavrnila vabilo na današnji juriš na Vršič, pa nek kronometer na Pance in “gremo eno u izi odpeljat” vožnjo. Potem sem se jaz nekaj mučila z vabili, na koncu pa vzela s sabo svojo glavo, noge in smo šli … Sej smo kar fajn družba, samo glava pa noge se ne smejo med sabo pogovarjat, ker je potem takoj kažin. Če glava bi, noge nočejo ali pa obratno. Je že fajn, da imajo s sabo posrednika – to je mene 🙂 In smo šli v sončno jutro (sezona rokavčkov in brezrokavnikov se je očitno že začela!!!), ki ga je nekje okoli Železnikov začinila megla. No ja, samo da še ni tista prava megla, ki se s kremplji drži zemlje in se ne odlepi od tal, dokler … eh pustimo zdej meglo, ni še čas za njo! 

Torej, ker je brevet odšel po svoje oziroma jaz nisem šla z njim, je bil plan odpeljat nekaj podobnega. Zjutraj nakracam na listek (če bi me slučajno kdo doma pogrešal…), da jo mahnem čez Sorco do Bohinjskega jezera, pa potem če Pokljuko nazaj do Ljubljane. Tak je bil plan. Ki mu je kar dobro kazalo. Predobro. Kajti … komaj se začne klanec proti Sorci, so že postavili popolno zaporo ceste 😦 In obvoz. En preko Tolmina, drugi preko Cerknega. Stojim tako pred zaporo, žulim Turbokatko in intenzivno razmišljam, kaj narediti. Tvegam in rinem v hrib? Mogoče pa bi, sej če ni hud makadam, se lahko čez peljem … kaj pa, če ne bom mogla mimo? Kaj čmo zdej??? Na Tolmin? Bi šla, samo bi šla potem najraje čez Vršič nazaj. OK, ideja ni slaba (mimogrede, pojma nimam, koliko sem od Tolmina, na GPS sem se pa itak zdajle spomnila….), ampak danes je Juriš na Vršič. Gor bo gužva, jaz sem se pa danes odločila, da se ne bom gužvala. Torej, al grem čez Sorco al na Cerkno. Zdaj že toliko časa stojim pred tisto zaporo, da sem spet lačna in pade še ena Turbokatka. Mogoče bom z mal več cukra lažje razmišljala 😉 Nič… še kar nič… no ja, grem pa na Cerkno. Se peljemo, jaz, moja glava in noge in kar fajn sodelujemo, ni nam hudega. Ko sem se končno sprijaznila, da ne bo nič z jezerom, se zgodi groza grozna … Obvoz za Cerkno, levo gor v hrib, tabla označuje 15% klanec, ampak zdaj že vem, da tile procenti nikol niso pravi. No, tu so očitno bili… cesta naravnost, ne popušča in ni ji konca. Končno se zravna na 12% in spet ugotavljam, kako so stvari lahko zelo relativne. Ponavadi ne bi ravno v nezavest od veselja padala, če bi se klanec pokonci postavil za 12%, ampak po tistem, kar je bilo prej… juheeeeeej :)))) Kolk malo je treba, da je človek srečen 😉 In zopet ugotavljam, da so serpentine zeeeeeloooo dobra pogruntavščina 😀

Pribrcam do vrha, spust nekam, kamor se mi zdi, da je prav, ko me kar malo pri srcu stisne. Tabla popolna zapora ceste, ni dovoljeno niti za martinčke in komarje, kaj šele zame… Pa ravno dol je začelo letet… Pogledam mal naokrog, namerno ignoriram en klanec, ki se mi ves čas nastavlja, ampak na koncu ugotovim, da ni druge, moram tja. In je bilo vredno, smučišča Cerkno brez snega in množice smučarjev je enostavno prelepo. In tu mi je bilo danes kar malo žal, da sem s sabo vzela samo sebe, ker je bilo tako lepo, da je prav greh, da tega nisem mogla deliti 🙂 Pa drugič.

Zdaj, ko končno vem, kje sem, lahko začnem na polno uživat v okolici. Super mi gre vse do Medvod, ko se en odloči, da ima prednost pred mano in me skorajda naloži na havbo.  Na srečo se je zame srečno končalo, on je pa seveda še vedno revež, ki mu ni pomoči.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s