NOVE ZGODBE


Zima je skoraj mimo (hvala zima, da si bila to, kar bi morala biti vsako leto), bojne rane so več ali manj zaceljene in … čas je za nove zgodbe. FB mi zadnje čase ponuja fotografije, s katerimi me spominja na dogodke izpred leta dni. Rehabilitacijo, ko je bil predklon znanstvena fantastika.

predklon

Čas, ko telo nikakor ni sledilo glavi. Čas, ko telo sploh ni služilo svojemu namenu, glava je bila pa tako ali tako na drugem planetu. Dneve in tedne, ko je bilo prehoditi pol ure enakovredno 100 km kolesarjenju. Mesece, preden sem uspela zlesti nazaj na Šmarno. Dneve in tedne in mesece, ko je bila morala na psu, zgodb pa nikjer. Skoraj leto dni je moralo miniti, da so se zgodbe začele vračati. Kobilca je zaenkrat še trdno zasidrana na trenažerju, kjer se še ni pretegnila 😀 Je pa že skoraj pripravljena na različno sive ceste, nežne klančke, nove dogodivščine. Na štartnih mestih bo stala le še izjemoma in že sedaj pogreša tiste metuljčke napetosti v trebuhu, preden se dirka začne. Pogrešala bo nore občutke zaspanih nočnih voženj, smeha v najbolj jokajočih trenutkih in solz utrujenosti med smehom. A kobilca ne bi bila ta prava zverina, če ne bi imela v načrtu novih zgodb. Bolj nežnih, bolj mehkih, a vseeno lepih. Zaenkrat njeno vlogo prevzemajo tekaške dilce in priznati je treba, da so kar dobre 😀 Sicer je zadnje dni, v naravnost pomladni vročini, na Bonovcu slišati žabe (prisežem, danes so bile zagotovo pod smučmi) … a sneg se vsaj še malo drži in v hrib se da tudi še teči 🙂 In tudi naša hosta se bohoti z zaenkrat zasneženimi stezami, ki naravnost vabijo, da korak postane malce hitrejši, bolj poskočen, lažji, bolj nagajiv, bolj nasmejan.

Verjetno nikoli več ne bo tako odbitih in nenormalnih zgodb in morda je tako tudi prav in bolje. Bodo pa nove, drugačne, pustolovske, smešne, nasmejane, včasih musklfibraste, včasih utrujene, predvsem pa prijetne in rožnate (ali pa roza, kar se pač bolje sliši 😀 )

Za to, da bodo zgodbe spet zaživele, pa moram sneti kapo in narediti globok poklon Alešu. Aleš brez tvojih terapij bi zdajle še vedno kot kup nesreče pestovala spomine na življenje pred operacijo, kobilca bi šla v prodajo, jaz pa … nočem niti razmišljati 🙂 HVALA, da bom lahko pisala nove zgodbe ❤

 

2 thoughts on “NOVE ZGODBE

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s