Gremo spet na kočijo


Glede na to, kako beži čas, bi skorajda pozabila, da se iztekajo dnevi starega leta, dnevi, ko je fajn narediti rezime preteklega leta in načrte za naprej. Narediti tiste znamenite novoletne obljube, kaj vse bo drugače v novem letu. Kar se mene tiče, sem to enkrat res naredila, realizacije pa itak ni bilo, se razume. Kakšno je bilo preteklo leto? Lačna nisem bila, nisem se skrivala pred bombami in posiljevalci, ven sem šla lahko, kadar se mi je zahotelo, imela sem službo in tudi delo, naučila sem se kup novih spretnosti, vzela sem si dopust in odkrila nove dimenzije preživljanja le tega, praznovala rojstne dneve, šla v trgovino in razvila novo navado redkejših obiskov le te, navijala za naše športnike, gledala koncerte, skratka kar nekaj dela je bilo. Niso bili vsi dnevi lepi, včasih mi je šlo kaj pošteno na živce, včasih sem se spraševala, kdaj je zdrava kmečka pamet zapustila nekatere posameznike (no, to se še vedno sprašujem), včasih sem tudi jokala zaradi kakšne omejitve, ker sem imela res slab dan in sem na vsak način hotela iti s kolesom nekam izven občine. Ampak na splošno pa leto niti ni bilo tako zelo grozno, saj sem imela srečo, da smo bili vsi zdravi, da smo imeli vsi službo in da se imamo doma res fajn 🙂 Če dobro pomislim, sem preživela že kakšno težje leto, pa sem še kar tu. In še kar normalna. Če so prejšnje izkušnje pustile kakšne posledice, sem jih očitno uspešno vkomponirala v vsakdanje življenje. Skratka, samo brez panike bi rekel Švejk, sodobna mularija pa No drama Llama.

Cute cartoon llama character with No drama llama motivational quote -  Download Free Vectors, Clipart Graphics & Vector Art

Preteklo leto je vsak razumel, doživljal in preživljal po svoje. Kaj bo prineslo novo, nimam pojma. Želim pa si:

  • Dozo zdrave kmečke pameti sebi in vesoljni Sloveniji.
  • Več sončnih dni, ker se mi v dežju res ne da več pohajat naokrog.
  • Smejalne gubice.
  • Pozitivno razmišljanje.
  • Filter med možgani in jezikom (včasih res ni treba bleknit vsega, kar ti tisti hip pade na pamet).
  • Da bi sanje postale resničnost in bi res lahko plavala v ta pravem bazenu (če bi Uroš vedel, koliko dolžin sem v sanjah že preplavala, bi me verjetno javno hvalil 😀 ).
  • Veliko varnih in predvsem uživaških kilometrov z Mrcino.
  • Premagan strah pred višino (ta bo težka, ampak je v planu).
  • Da bi se mogoče naučila kuhat malce večji nabor jedi (čeprav to mogoče ni čisto v prvem planu, sem pa napisala, da bi bilo vsaj na zunaj videti, da sem malo gospodinjskega tipa …).

In ker kočijo že imam in je na njej že kup ljudi, ki so sprejeli povabilo za vožnjo med zvezde, je moja zadnja odločitev v tem letu ta, da kočijo povečam in da gremo skupaj med nove zvezde. Samo skočit je treba gor, pa gremo. Edini pogoj je nasmeh do ušes, to pa zmoremo, a ne?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s